lördag, maj 23, 2009

Yangshou I miss youFredag den 21:e Maj 2004

"Tillbaka ifrån cykeläventyr bland risfält och gröna berg. Jag och Wendy cyklade imorse till Dragon Bridge, det var mest en cykeltur, för själva bron var inte mycket att hurra över. Wendy glömde att nämna en liten detalj innan vi stack iväg. Att hon knappt kunde cykla, att hon bara provat det två ggr tidigare. Senaste tillfället var för två år sen. Det var svårt för mig att förstå till en början, kändes så främmande. Har aldrig träffat någon tidigare som inte kunnat cykla. Men bara under denna tur imorse blev hon mycket bättre. Det var roligt att se henne förbättras, mest för att hon såg så glad ut. Under själva turen blev jag vissa ggr irreterad på hennes oförmåga att cykla. Nu i efterhand får jag dåligt samvete för mitt oförstående. Det är långt ifrån självklart att alla kan cykla, att inse detta fick mig att förstå. Att jag som barn fick en cykel av mina föräldrar var lika främmande för Wendy som min tanke att hon inte kunde cykla. Genom min resa har lärt mig att människors liv kan skilja sig väldigt mycket. I möten med personer från andra kulturer, i möten generellt ska man alltid vara så öppen och förstående som möjligt. Man vet aldrig vad den personen man möter levt för liv."  

1 kommentar:

  1. åååååh va fint det verkar!
    lite sorgset och ödsligt på andra bilden, men resten visar ju något annat.

    SvaraRadera